Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Mυστήριο – Aίνιγμα – Γρίφος

Kάποιοι έχασαν ότι πολυτιμότερο είχαν.  

Ξεκίνησαν να πίνουν  μπύρα που κάνει καλό στο μυαλό, ξύπνησαν το ζώο που κοιμάται 20ώρες το 24ωρο και φόρεσαν τα παπούτσια με τα κορδόνια που δένονται μόνα τους.

Αργότερα, κινητοποιήθηκε και η Paltrow, όπου άρχισε κι αυτή να ετοιμάζεται, καθαρίζοντας πρώτα απ’ όλα το κόλπο της με ατμό και διαλέγοντας ρούχα από την ντουλάπα της με χρώματα που φτιάχνουν την ψυχολογία της.  Ακόμα σκεφτόταν την ήττα της. Ηττημένη όπως ήταν στα πρόσφατα καλλιστεία άρπαξε το στέμμα από τη νικήτρια και τη ξεμάλλιασε μπροστά στα μάτια του κόσμου. 

Συναντήθηκαν όλοι μαζί στο δείπνο, σε χώρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 50 μέτρων και με θέα την Ακρόπολη.
Εκεί, παράγγειλε ο καθένας, από ένα ξαναμαγειρεμένο ωμό αυγό, ενώ ένα αεροπλάνο βούιζε στον αέρα πάνω από το κεφάλι τους.   Κοίταξαν το κινητό τους.  Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους.  ‘Ολα καλά!
Τσούγκρισαν τα ποτήρια και ήπιαν τόσο πολύ ποσότητα αλκοόλ …σα να μην υπήρχε αύριο.

Κάποιος ανέφερε για το χωριό που είναι φτιαγμένο μέσα στη σπηλιά και κάποιος άλλος μίλησε για τον κροκόδειλο που βρήκε μέσα στο μπάνιο του.  Τυχαίο? Δεν νομίζω!    
Κι ενώ η γρίπη σαρώνει και τα πόδια τους που είναι κρύα, ξεστόμισε κάποιος απ’ αυτούς:
-"Θεωρείς πως τέτοιες συνήθειες ευνοούν την μακροζωία;"
-"Μπορείς να σωθείς", του απάντησε o άλλος. "Ξέρεις…. βρέθηκε ο ιός της …χαζομάρας", συμπλήρωσε ειρωνικά.
-"Εσύ είσαι ο ματιασμένος", ξεστόμισε εκδικητικά.  "Να ‘ξερες και τον τρόπο να διώξεις το κακό μάτι…καλά θα ήταν! Χα!" (...και γέλασε ειρωνικά!)

Στην άλλη άκρη του δείπνου ο γευσιγνώστης μαριχουάνας είχε άποψη.  Επεδείκνυε τα προσόντα και τις γνώσεις του και έδινε συμβουλές πώς να μη μουχλιάζει ποτέ το τυρί στο ψυγείο.   Ταυτόχρονα, έλεγε ανέκδοτα για τον άντρα που πιάστηκε με 5 συζύγους, 7 αρραβωνιαστικές και 5 φιλενάδες και κατέκτησε ρεκόρ διγαμίας.  Ο Mohammed τον άκουγε με ενδιαφέρον και χαμογελούσε, ενώ πληκτρολογούσε με τη μύτη του sms.   Yποδυόταν τον αστυνομικό εδώ και 20 χρόνια.

Η Μάντζου δεν είχε φάει ποτέ στη ζωή της στερεά τροφή.  Το ξαναμαγειρεμένο ωμό αυγό της έπεσε βαρύ, ενώ μόλις έμαθε πως πάντρεψαν μια 18χρονη στην Ινδία με σκύλο για να διώξουν τα κακά πνεύματα, της βάρυνε ακόμα περισσότερο το στομάχι.  «Καλύτερα να ανακάλυπταν κρασί για γάτες», σκέφτηκε (ινδική παροιμία που επανορθώνει τη κακή τύχη).

Ποιοί είναι όμως αυτοί που έχασαν ότι πολυτιμότερο είχαν; Ποιος τους το άρπαξε; Μήπως το ζήλεψαν; ‘Ηταν μεγάλης αξίας και ήθελαν να το πουλήσουν; Ποια είναι η ομάδα που αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο;  Γιατί άρπαξαν το ‘’πολύτιμό’’ τους; ή μήπως… ήταν τυχαίο;

Oι Radioφονικές Θείτσες, θα σας απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.
Μην χάσετε την γεμάτη μυστήριο, αινίγματα και γρίφους εκπομπή ‘’Ημέρες Radioφόνου” από τις Radioφονικές Θείτσες τη Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στον DriverFM.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου